Taboedoorbrekend en met passie; dat kenmerkt Marleen Teunis. Enthousiast en betrokken; gedreven om iedere keer weer opnieuw het beste resultaat te behalen met organisaties en de mensen die er werken. Marleen Teunis heeft een heilig geloof dat voor elk probleem een oplossing is. Zij maakt dit met respect voor alle betrokkenen telkens weer waar.
———-
“Al dertig jaar is mijn drijfveer dat het beter kan in de bedrijfsgezondheidszorg, in zowel profit- als non profit-organisaties. Als innovator en changemanager ontwikkelde ik kwaliteitsinstrumenten als Haakplus® (meetinstrument voor professionele triage), de Moet ik naar de dokter-app (e-health-instrument) en de methode Oplossingsgericht Verzuimmanagement® (verzuimbegeleidingmethode). Wat deze instrumenten met elkaar verbindt, is dat zij allemaal de juiste zorg, op het juiste moment, door de juiste zorgverlener beogen. Wat nodig is, is dat alle professionals betrokken bij de zorg, dat als uitgangspunt nemen. Pas als alle betrokkenen boven hun eigen belang durven uitstijgen, realiseren we daadwerkelijk een positieve verandering in de (bedrijfs)gezondheidszorg. Een die ervoor zorgt dat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven, tot grote tevredenheid van zowel werknemer als werkgever. Dat is waarvoor we moeten staan in Nederland: datgene doen waardoor mensen vitaal aan het werk blijven.”
————
Over de methode Oplossingsgericht Verzuimmanagement® schreef Marleen eerder het boek ‘Werken, iedereen wordt er beter van’. Zij toont daarin aan dat blijven werken, ook tijdens ziekte, vaak een positiever effect heeft op gezondheid en welzijn, dan thuisblijven. Met haar methode is het ziekteverzuim terug te brengen naar 3 procent of minder. In ‘Ziek zijn, maak er werk van’ geeft zij opnieuw en met meer passie dan ooit, invulling aan haar streven om de bedrijfsgezondheidszorg te verbeteren. Marleen Teunis is directeur van Van Campen Consulting. Marleen geeft workshops en lezingen over duurzaam personeelsbeleid en cultuurverandering.